Nordijska hoja v turizmu

Ko so športniki dodali nordijski disciplini poletni pridih se še niso zavedali, da so v prostor postavili popolnoma nov turistični trend.

Slovenci smo znani pohodniki. Planinarjenje in gorništvo je sestavni del turistične ponudbe že dolga leta. Vsake toliko je potrebno ponudbo dopolniti ter priznati, da trendi v svetu rekreacije pripeljejo tudi marsikaterega zvedavega turista. Posebnost nordijske hoje je, da jo lahko izvajamo skoraj v vsakem okolju, brez velikega napora in obsežne opreme.

Temu se je pričela prilagajati tudi turistična ponudba v Sloveniji: vodeni ogledi na kratkih nekajurnih ali dnevnih turah, prikazi nordijske hoje s kratkimi pohodi ali večdnevni zdravstveni paketi v kombinaciji z nordijsko hojo. Ne smemo pozabiti še na izvrstno ponudbo slovenske kulinarike ter naravne in kulturne dediščine. Ponudbo zaokrožujejo usposobljeni in licencirani INWA inštruktorji in vodniki nordijske hoje.

Ponudba je vsekakor pestra. V nadaljevanju vam jo predstavljamo.

Poti Nordijske hoje

Paketi nordijske hoje

Center nordijske hoje Šmarješke Toplice

Center nordijske hoje Talaso Strunjan / Nordijsko ob morju

Hiking Biking v SV Sloveniji

Center nordijske hoje Sekvoja , Hotel Bor

Hotel Šport

Hotel in grad Drnča

Hotel Smogavc, Nordijska hoja po obronkih Pohorja

  • Eles
  • Logo Gnfa
  • Logo Pfnw Eu
  • Oneway
  • Alpina

ministrstvo

Spletno stran smo pripravili na Zvezi za nordijsko hojo Slovenije v okviru projekta " Z nordijsko hojo in zdravo prehrano premagujemo ovire", ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje.